søndag 28. februar 2010

Forbereder håndarbeide

Jeg skal en tur på MH og blir borte en uke. Jeg må ha med meg noe håndarbeide for kveldene på sykehus blir lange. Så jeg har vært i skuffen med det rare og funnet frem Kristin Langebråthen sine gøyale bilder og prøvd noe nytt igjen. Bildene skal broderes og bli barneromsbilder, og da må de ha litt farge på seg.
00 11500 113 
Dette er begynnelsen.På bordet har jeg lagt en vaskeklut som skal absorbere opp litt av vannet som kommer når jeg maler .
00 117
Først skal bildene fargelegges med fargeblyanter .Da ser det slik ut. Fargeblyantene gir en litt lysere valør og stiftene blir fyldigere og kraftigere
00 128Og når jeg har malt med vann oppå fargene blir det seende slik ut. Ganske bra eller!
Sjatteringene kan legges på i omganger eller tegnes på lagvis før du maler med vann etter på. Så nå kan jeg ta de med meg og brodere litt på .Da får bildene får litt mer liv. Etterhvert skal jeg sy noen koselige tradisjonelle blokker og montere rundt bildet før jeg setter på en lukkekant. Så kan bildene henges opp Det er 12 stk i alt.
00 114 Dette er utstyret jeg har brukt. Beste penslen er en med stiv grisebust , som ikke er for stor til detaljene. Nå er det bare å prøve seg frem. Kjempe enkelt. Fin måte å farge detaljer i sorthvite bilder på fototransfer til stoff.

Lykke til,  er tilbake om en uke.
Lise

3 kommentarer:

 1. Det ser påde spennende og lekkert ut!
  Lykke til med ditt sykehusopphold! Kanskje du blogger litt derfra også...? Tvi, tvi!

  SvarSlett
 2. Dette var veldig fint. Fikk fram fine nyanser. Skal du sy på bildene nå?
  Lykke til med oppholdet der!
  Svogeren min kom ut derfra for nesten en uke side og KE venter å høre fra dem. Populært sted for tiden!

  SvarSlett
 3. Måtte da bare prøve med en gang.
  Du lager så mye fint, og det er så gøy å følge med
  Kari

  SvarSlett

Hyggelige hilsner